Backup restoren met DirectAdmin

Support Portal  »  Helpdesk  »  Viewing Article

Indien je geen gebruik maakt van onze externe omgeving, dan kan je via DirectAdmin een backup restoren.
Login op je server met de admin gegevens die bij jouw bekend zijn en voer de volgende stappen uit:
Allereerst ga je naar "Admin Backup/Transfer".
d9248993cd840cdfe01dbd6a3040874dee78458a933d9790bc53e4a29e9f252177d515c2208f8d38?t=dc96b88b6346b8bfa6da8d9b73724f29

Scroll hier vervolgens naar beneden tot "Restore Backup".
262a5d21ccb31c56fef1af59d7bdad82433061dd63b4b9fe5d8c1115dac78fc52cecb731b2fa8c4d?t=28a2cdd1da1c1b6f1ee1ee4c95565dc7

Onder het kopje "Restore Backup" vul je vervolgens het volgende in:
From Where: Selecteer FTP
(De inloggegevens worden voor je ingevuld!)
Remote Path: --> de dag in het Engels met een hoofdletter. Dit zijn dus: Monday,Tuesday enz.
Klik vervolgens op "Update files", vink de juiste gebruiker aan onder "Select File(s)" en klik op Submit.
Na de restore krijg je bericht in het Message system van DirectAdmin.
LET OP! Hiermee zet je het volledige account terug naar het eerdere moment en dus ook mail en databases

Backups downloaden

Via FTP kan je een backup downloaden.
Log in met een FTPclient (bijvoorbeeld Filezilla) op:
Servernaam: ftpbackup.ixlhosting.nl
Gebruikersnaam: --> De naam van jouw server.
Wachtwoord: --> het Admin wachtwoord van uw server.
Vervolgens kan je per dag tot deze downloaden.
Deze kan je lokaal uitpakken voor het terugzetten van een specifieke map of database!