Hoe voeg ik een TXT record toe in DirectAdmin?

Soms moet je bijvoorbeeld een verificatie record toevoegen aan je domein.
Vaak is dat dan een TXT record. Het toevoegen van een TXT record is minder spannend dan het klinkt.
Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je een TXT verificatie record aan jouw domein
toevoegt:

Stap 1

Wanneer je in DirectAdmin inlogt (Zie: https://support.ixl.nl/inloggenindirectadmin) dan zie je in het hoofdscherm van het domein - in de kolom linksbovenin - de optie "DNS Management", of: “DNS beheer”:

17332fcc71d4f1baa208727fa7c828e861975512da957429cd97bc940ffe35121366ee141d62674e?t=365ebef89ff58dd240a6b8d331d1137b

Stap 2

Als je daarop klikt dan kom je in een scherm waar je alle huidige DNS records ziet staan die op deze server zijn ingesteld voor het domein. Je kunt hier ook records toevoegen of verwijderen.

Stap 3

Toevoegen doe je door een stuk naar onderen te scrollen zodat je de onderste helft van het scherm te zien krijgt.
Hier zie je een tabel met in het midden van boven naar beneden een lijst met alle soorten records die je aan kunt maken:

d6238bf3f6c9c989e50b3ad8f77df81235b9ab7bcf97c361368572b3f7c803f7947474a0fd008f2d?t=18a4239394fd378c4cdc20449e602e6a

Stap 4

Ga naar de regel waar in het midden "TXT" staat.
In de linker kolom van die tabel kun je de domeinnaam of sub-domeinnaam invullen waar het om gaat.

LET OP: aan de linkerkant moet achter de domeinnaam wel een puntje staan.
Is dat niet zoals ze het je toegestuurd hebben?
Zet er dan handmatig een puntje achter voordat je het record toevoegt.
In de kolom rechts naast "TXT" vul je dan de verificatiecode in zoals ze je die gegeven hebben.
Hier hoeft geen puntje achter gezet te worden. Let er wel op dat de verificatie code tussen aanhalingstekens (" ") gezet moet worden.

Stap 5

Daarna klik je op "Add". En dan is het record toegevoegd.
Als het goed is zie je hem dan ook tussen de andere records staan.

Tip:
  • Je kunt eventueel een alternatieve TTL (Time To Live) waarde instellen maar normaal gesproken zal daar geen reden voor zijn en als je niet precies weet wat je doet dan raden we je af om daar iets aan te veranderen tijden het instellen van DNS records