There was a problem loading the comments.

Hoe kan ik een domein pointer instellen?

Support Portal  »  Helpdesk  »  Viewing Article

Soms is het prettig als je meerdere domeinnamen naar dezelfde website kunt verwijzen. Het is mogelijk om dit via een redirect (doorverwijzing) te doen maar soms wil je dat bezoekers dezelfde domeinnaam in de adresbalk blijven zien als ze doorgestuurd worden, of je wilt de inhoud van het hoofddomein gebruiken voor meerdere domeinnamen voor bijvoorbeeld een Multi-site Wordpress of Magento. Dit doe je met behulp van een domeinpointer, of alias.

Een domeinpointer kun je vrij gemakkelijk in DirectAdmin aanmaken. Er zijn een paar dingen waar je daarbij op moet letten:

 • De domeinnaam die je wilt laten doorverwijzen voeg je altijd als domeinpointer toe een het domein waar de website staat die mensen te zien moeten krijgen (niet andersom).
 • Je kunt een domeinnaam als domein toevoegen of als pointer maar niet allebei tegelijkertijd op hetzelfde pakket.
 • Om een domeinpointer te laten werken moet:
  • het pointerdomein in de DNS al naar onze server worden verwezen via een A / AAAA record
  • of moeten onze nameservers voor het pointerdomein ingesteld staan. (Als je je domeinnaam via ons hebt afgenomen dan staat dit automatisch goed en hoef je hier niks voor te doen.)
 • Op het moment dat je een domein als pointer/alias toevoegt maakt deze gebruik van dezelfde DOCROOT als het hoofddomein (meestal is dat de public_html folder).


Om een pointer of alias aan te maken log je in in DirectAdmin. Hieronder lees je hoe je vervolgens een domeinpointer aanmaakt:

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je de verwijzing wilt toepassen.

Onder de optie Account Manager klik je op "Domain Pointers"

Stap 2

Je komt hier op een nieuwe pagina terecht en klikt daar op de groene knop "CREATE DOMAIN POINTER"

Wil je dat gebruikers in hun browser balk niet de websitenaam zien maar de domeinnaam die je als pointer gebruikt? Zorg er dan voor dat "Create as an allias" aangevinkt staat.

Wanneer dit uitgevinkt staat zal de pointer gewoon doorlinken naar het hoofddomein en verandert het adres in de adresbalk dus ook mee.
Klik vervolgens op "Create" om de verwijzing toe te passen.

Did you find this article useful?  

Related Articles

 1. pointer records
 2. Office 365 instellen voor mijn domein
 3. voordelen van een domein bij iXL
© iXL Hosting