subdomein aanmaken als hoofddomein

Wil je een subdomein aanmaken in DirectAdmin? Dan klik je normaal gesproken op "Subdomain Management" waar je heel gemakkelijk een subdomein aanmaakt en waarbij alle benodigde DNS records ook meteen aangemaakt worden.
Maar er zijn ook situaties waarin je het subdomein als een los domein zult moeten aanmaken in DirectAdmin.

Wanneer is dit nodig?

• Als je bijvoorbeeld een SSL (TLS) certificaat op het hoofddomein hebt en op het subdomein ook een los certificaat wilt plaatsen
  • Als je e-mail adressen wilt aanmaken voor het subdomein
  • Als je alle instellingen van een subdomein apart wilt kunnen beheren of het overzichtelijker vindt

Hoe doe je dit?

Je begint met het aanmaken van een nieuw domein via de "Add another domain" optie onder 'Domain Management'. Als je hier het subdomein invult - bijvoorbeeld:
9f08994f436cf03e799b1ccee224f87e2ccb04bc9f3904c17d2ed6931dbe2162f5f1b418c4c944b5?t=00518453ec1bb20ec7e1770e0cc474ca

en daarna op 'Create' klikt, dan wordt het subdomein aangemaakt als zelfstandig domein. Het moet dan nog wel gekoppeld worden door bepaalde DNS records aan het hoofdomein toe te voegen. Ga daarvoor in het oorspronkelijke hoofdomein naar de optie "DNS Management" en voeg daar het volgende toe:
  • nameserver records voor het subdomein (elke nameserver die voor het hoofddomein aanwezig is moet daar ook voor het subdomein aangemaakt worden)
  • een A record voor het subdomein met en zonder www
  • een AAAA record voor het subdomein voor het subdomein met en zonder www

Het aanvragen van een SSL (TLS) certificaat voor het subdomein wil nog steeds niet lukken, hoe komt dat?

Controleer in dat geval altijd of er voor het hoofddomein al een certificaat in gebruik is en SSL al 'enabled' is voor het hoofddomein.