Website beveiligen met een wachtwoord

Het beveiligen van een map met een wachtwoord kun je in het hostingpakket en met een .htaccess file regelen.
Wij leggen je beide mogelijkheden uit.

DirectAdmin heeft een mogelijkheid ingebouwd waarmee de gebruiker
eenvoudig en snel een map kan beveiligen.
Zodra je bent ingelogd klik je
op ‘File Manager’, waar je naar de map bladert die je wenst te
beveiligen. Naast de titel van de map klik je op ‘protect’.
fb1989d883b0e0c5f59e228386995f7623cf6be75399e78c16fcfb536ead3670e0a6e0e7683c917f?t=48f28f74f34e8614fdc2406449d1c695

Aanmaken bestand .htaccess en deze aanpassen.

Een andere manier om een map te voorzien is met behulp van een
.htaccess bestand.
In de gewenste map maak je een bestand genaamd
‘.htaccess’ aan. Hierin plaats je het volgende:
AuthName "tekst die getoond wordt wanneer de map wordt benaderd"
AuthType Basic
AuthUserFile /map/naar/passwd/.htpasswd

require valid-user

Bij AuthUserFile kies je een map (bij voorkeur buiten de
public_html). Deze begint meestal met
/home/gebruikersnaam/domains/uwdomein.nl/
In die map maak je een .htpasswd bestand aan, waar je het gewenste
gebruikersnaam en wachtwoord plaatst.
Voor het genereren van een
bruikbaar wachtwoord kun je op internet tal van htpasswd generators
vinden zoals: https://www.htaccesstools.com/htpasswd-generator.